Med vänner i Götet

Tredje helgen i augusti är det dags igen för kurskompisträff, den tjugoandra i ordningen sedan examen 1994. År ut och år in samlas vi på olika platser i vårt långa land, alltid samma helg. I år ses vi i Göteborg, årets DBV-are Eva H och My har ordnat boende på Stigbergslidens vandrarhem och har också utformat program. Annika har fixat författarbesök till fredagskvällen, AinoTrosell kommer och berättar om sitt författarskap och om sina böcker. Många är vi som köper boken om Ainos far.

Lördag morgon beger vi oss ut till Vinga i Göteborgs yttre skärgård. Vi får en behaglig tur med Walona ut till Evert Taubes hemvist.

Efter välsmakande lunch har vi guidad tur till fyren och till fyrbostället där Evert Taube växte upp tillsammans med sina tolv syskon.

 På kvällen äter vi gott på Sjöbaren i Haga, åker en tur med Paddan söndag förmiddag och bokar in Östersund till tredje helgen i augusti 2017. Vilken lycka att vara en del av denna grupp!

Och medan jag umgås med kurskompisar besöker Lars familjen Anderzon. Söndag kväll beger också jag mig med spårvagn till Västra Frölunda för att träffa vännerna Lis-Beth och Tage.

Picknick i Botaniska och kräftskiva hinner vi njuta av. Till Botaniska promenerar vi, så härligt.

Göteborg är fint, men nu drar vi vidare…

Lämna en kommentar